Tidaholms kommun

Fredag 6 juli (2)
Sista eftermiddagen för det här Almedalsåret. Det har varit en oerhört bra vecka med många intryck från flera håll och kanter. Under eftermiddagen sprang Christer in på Peter Friberg och de gick tillsammans på ett seminarie som hette "En effektivare räddningstjänst - en ny statlig utredning. Hur mår Sveriges räddningstjänst egentligen?". Ett mastigt seminarie på två timmar. 
 
- Det presenterades delar ur utredningen "Om en effektivare kommunal räddningstjänst" av utredare Jan-Åke Björklund. De diskuterade hur utbildningen ska se ut, hur organisationen ska vara uppbyggd osv. Det var allt mellan himmel och jord inom Räddningstjänstens område. Om jag ska vara lite kritisk anser jag att seminariet var i det längsta laget. Annars var det bra! säger Christer. 
 
Christer sprang in i Peter Friberg på stan. 
 
Seminariet börjar fyllas på.
 
Två av föreläsarna.
 
Medan Christer var och lyssnade på räddningstjänsten befann sig Ulla och Lena och lyssnade på analyser av gårdagens tal och seminarier ur ett säkerhets- och trygghetsperspektiv. För analysen stod Karl-Åke Pettersson, styrelseledamot, stiftelsen Tryggare Sverige. 
 
- Tanken är att det ska anställas 10 000 nya poliser till 2025. Karl-Åke var väldigt kritisk till detta. Han ställde sig frågande till hur och var man ska hitta dessa personer. Jag känner att det här är en väldigt viktigt fråga. Jag har själv varit drabbad och behövt involvera polisen. Är man brottsoffer är det så oerhört viktigt att man får upprättelse! Det här är verkligen något att tänka på, säger Lena. Ulla fyller i: 
 
- Karl-Åke och stiftelsen har varit som blåslampor på polisen under en längre tid och försökt få till en förändring, men det är inte förrän nu som det faktiskt börjar hända något. 
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress