Tidaholms kommun

Måndag 2 juli
Nu är vi här! Sent i natt kom vi in med färjan så idag blev morgonen lite lugnare. Så snart vi gick utanför dörren höjdes dock tempot och fokus låg på att kolla läget inför seminariet vi håller i imorgon. Klockan 9 imorgon tisdag är det dags – då håller Tidaholms kommun ett seminarium. Vi startade dagen med ett besök i trädgården där seminariet ska hållas. Nu har vi koll på teknik och annat – nu är vi redo!

- En underbar plats! Lagom stort och ett plus att det inte blåser så mycket. Det kommer att bli en bra webbsändning! Säger Pernilla Swärd.

Nästa anhalt blev ett seminarium om kollektivtrafik och möjligheterna att effektivisera genom att sprida ut ”topparna”, det vill säga den ökade trafiken under de populäraste tiderna. Ett exempel var att senarelägga skolstarten för att få elever att ta en senare buss, något som enligt de som gjort en studie skulle kunna spara miljoner.

- Vilken utmaning! En viktig fråga för både kommunen och regionen, här måste vi samverka för att se hur vi kan hitta lösningar alla vinner på. Säger Anna-Karin Skatt.

På en paneldebatt om hemvård lyssnade vi bland annat på Eva Eriksson (förbundsordförande SPF Pensionärerna) diskutera hur man balanserar praktiska uppdrag med det sociala mötet med vårdtagaren.

Vid lunchtid lyssnade vi på en paneldebatt om hur ungdomars dataspelande ses som en fördel och skapar möjligheter för att inkludera ungdomar som hamnat utanför skolan och annan sysselsättning. Högskolan i Skövde berättade om ett projekt där man genom att skapa en spellik arena kan få ungdomar att kommunicera.

- Härligt att höra hur man kan vända något som ofta ses som något negativt och ett problem, till en möjlighet och styrka! Säger Ann Stenholm.

- Att man pratar om skärmtid istället för speltid är ett nytt sätt att tänka, men så bra att göra det! Det är ju inte spelandet i sig som är ett problem utan att vi spenderar allt mer tid framför tv, dator och mobil. Det är något vi borde tänka på allihop, inte bara ungdomar, säger Malin Gustafsson.

Efter att i några timmar tittat in på olika seminarium och gå runt och prata med personer och organisationer behöver vi landa lite och tar nu en kaffe i huset där vi bor under vistelsen i Visby. Eftermiddagen kommer att ägnas åt de sista detaljerna inför imorgon innan vi ska gå och lyssna på partiledarens tal. Idag är det Vänsterpartiet och Jonas Sjöstedt.
 
Förberedelser inför imorgon
 
 
Mellangatan 7, det är här det händer imorgon!
 
 
Kollektivtrafiken i fokus. Hur kan vi få fler att resa på de mindre populära tiderna? Och gör det att vi kan få fler avgångar generellt?
 
 
Samtal vid Västsvenska arenan, i bakkgrunden syns kruttornet.
 
 
Snart seminarium!
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress