Tidaholms kommun

Torsdag 5 juli (2)
Torsdag eftermiddag/kväll
Under eftermiddagen idag har Mattias varit och lyssnat på Sveriges radio, där namnet på föreläsningen var "Elefanten i rummet - påverkanskampanjer på nätet". Det handlade om drev på nätet och hatkampanjer. De konkretiserade diskussionen med det drev som Jimmy Durmaz under förra veckan blev utsatt för. 
 
- Folk behöver lära sig att vara källkritiska - men jag har en förståeelse för att det är svårt. Det är en sak att vara kritisk till en tidning, blogg eller tv-kanal - men nu behöver vi vara kritiska till faktiska människor och ta ställning till ifall det ens är en riktig människa eller en bot, säger Mattias. 
 
 
Inte ett av de mest välfyllda, men trots det ett intressant seminarium.
 
Medan Mattias var och lyssnade på "Elefanten i rummet" befann sig Anneli på Hotell Clemens och lyssnade på en panel som diskuterade hur så kallat AI (artificiell intelligens) kan fungera som ett hjälpmedel i skolan - och just i det här fallet fungera som ett verktyg för att hjälpa elever med läsning. Man kan till exempel med hjälp av en AI-robot, vid ett tidigt stadie upptäcka eventuell dyslexi eller andra anledningar tll lässvårigheter. 
 
- Det här är klockrent! Det måste vi helt klart utreda ifall vi kan implementera i våra skolor i Tidaholm, säger en exalterad Anneli.
 
 
Datorn läser av betraktarens ögonrörelser och genererar utifrån det ett lättöverskådligt diagram över hur läskunnigheten är och hur lätt/svårt en person har för att läsa.
 
Anneli, en seminariedeltagare och en expert på verktyget diskuterar.
 
Idag var det Socialdemokraternas dag och hela gruppen möttes upp för att avrunda dagen med att lyssna till Stefan Löfven. I publiken stötte vi på en bekanting hemifrån - Zelal! 
 
Christer, Lena och Ulla väntar på att Stefan ska börja sitt tal. 
 
- Det var ett bra tal! En bonus var att Lars Winnerbäck agerade "förband", sa Christer efteråt.
 
 
Henrik och Zelal.
 
 
 
 
 
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress