Tidaholms kommun

Fredag eftermiddag (dag 6)

Lena och Anna-Karin började eftermiddagen med att gå på en sammanfattning av veckan och diskussion om det politiska läget i landet på SVT:s område. Många aktiviteter pågår längst gågatorna inne i Visby och utöver de seminarium man aktivt väljer att lyssna på stannar man ofta till och lyssnar en stund på olika saker.

Under eftermiddagen pågick också en analys av partiledarnas retorik som delar av gruppen tog de av.

Idag kom Nordiska motståndsrörelsen till Almedalen. Det märktes framförallt genom de kraftiga motdemonstrationer som var under eftermiddagen. ”Det är tråkigt att vi 2017 måste demonstrera mot dessa krafter, precis som så många har fått kämpa för frihet och demokrati innan oss.” säger Mattias.

Karin Eriksson (Dagens Nyheter), Andreas Johansson Heinö (doktor i stadsvetenskap), Mats Knutsson (politisk kommentator i SVT) och Fredrik Söderquist (retoriklärare på Södertörns högskola) kommenterade partiledarnas tal ur ett retoriskt perspektiv.

Vi har sett mycket poliser på plats, både civila och i uniform. Det märks också att det finns ett tydligt säkerhetstänk i planeringen av Almedalsveckan. Vad vi har sett har allt dock gått lugnt till och vi har inte upplevt någon otrygghet.

Delar av eftermiddagen har ägnats åt samtal mellandeltagarna. Det går att fylla all tid i Almedalen med att gå på seminarium efter seminarium, därför är det viktigt att planera in tid för reflektion så att man får ut mesta möjliga av det man går på. Att prat om det som sagts – att vända på resonemang och att höra varandras perspektiv på ämnen - har stort värde.

Peter Friberg

Det var trevligt att träffa er alla i vimlet i #Almedalen tycker den ständige Almedalsresenären 😎. Mvh Peter Friberg

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress