Tidaholms kommun

Måndag eftermiddag (dag 2)
Under eftermiddagen idag har Ulf (C) varit och lyssnat på centerpartiets försvarspolitiska talesperson Daniel Bäckström som medverkade i ett seminarium där det svenska försvarets framtid diskuterades. Vad behöver det svenska totalförsvaret göra för att stå emot eventuella angrepp och utmaningar, var det som diskuterades. Centerpartiet har, till skillnad från de andra montrarna/föreläsningarna, hörlurar som de delar ut till deltagarna. De använder således inga högtalare. Det måste se lite roligt ut för förbipasserande när ett gäng människor bara sitter tysta och stirrar rakt fram. Fungerade hur som helst jättebra! 
 
Daniel Bäckström, försvarspolitisk talesperson (C) och Patrik Oksanen, politisk redaktör Hudiksvalls tidning.
 
Ulf njuter av att man tack vare hörlurarna kan sitta lite vart som helst.
 
Efter föreläsningen var Ulf till synes aningen upprörd. 
 
- Har folk inte lärt sig någonting? Varför ska vi ens behöva ha de här diskussionerna? Tänk som vi kämpar för att värna om vår miljö - och här pratar vi om eventuella krig. På bara ett par veckor skulle allt arbete vara förgäves. För att inte tala om framställandet av allt material som används under krigsföring. Det är tröttsamt helt enkelt. 
 
 
 
Under tiden som Ulf hängde hos centerpartiet och lyssnade på försvarsfrågor så fortsatte Runo och Birgitta på Liberalspåret. Det gäller att ta vara på allt som ens parti har att bjuda på när det är "deras dag". Här deltar de båda vid ett ekonomiskt-politiskt seminarie, komponerat av Liberalerna. Senare ikväll ska de båda givetvis lyssna på Jan Björklunds tal.
 
Runo är nöjd med det ekonomisk-politiska seminariet.
 
 Birgitta har fokus på föreläsarna... 
 
Föreläsarna.
 
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress