Tidaholms kommun

Måndag förmiddag (dag 2)
Ulf försvann med vinden. Där är en man som inte låter en enda minut gå till spillo. När vi andra åt frukost var han redan ute - och klockan var då inte mer än 07:00. Idag är det Liberalernas dag, till Birgittas och Runos stora förtjusning. De började dagen med att gästa Dagens Nyheters tält där partiledare Jan Björklund blev intervjuad/utfrågad. 
 
Jan björklund blir utfrågad av Dagens nyheter.
 
Både Birgitta och Runo tyckte att Jan Björklund tyckte han gjorde bra ifrån sig. 
- Han har ju stor erfarenhet av det sånt här. Han svarar väldigt rakt och tydligt, säger Runo. 
 
Björnlund pratade en del om att han inte utesluter ett samarbete med socialdemokraterna, för att bilda regering. Först och främst en alliansregering, men andravalet är en regering som består av alliansen plus socialdemokraterna. 
 
- Det viktiga är att hålla ihop Sverige, säger Birgitta. 
- Jag ställer upp på det, fliker Runo in. 
 
Runo i förgrunden och Birgitta i bakgrunden, lyssnandes på Liberalernas partiledare Jan Björklund.
 
 Birgitta var nöjd med hur Jan skötte sig. 
 
Medan Birgitta och Runo följde Björklund passade Malin och Ida på att lyssna till "Varför missar vi de små och mellanstora företagen? Nyckeln till framtida tillväxt och kompetens." 
Det pratades en hel del om kompetensutveckling, framförallt inom industrin och att 31-40-åringar inte kompetensutvecklat sig på tio år. Det sades även att det behövs anställas fler personer - men det finns inte folk. Bland annat söker inte unga in till industriprogrammen längre (i samma utsträckning).
 
 
 
- Det här var nytt för mig! Att 31-40-åringar inte kompetensutvecklats på 10 år är verkligen inte bra. Det visar dock att vi är rätt ute. Hemma söker vi ett leaderprojekt som handlar om att öka kompetensen hos folk som redan är inne i företagen. Trots bra diskussioner vet jag inte om jag tycker att jag helt fick svar på den frågeställning som föreläsningen började med, säger Malin
 
Det bjöds på kaffe och smörgås.
 
Malin antecknar febrilt. Mycket information blir det!
 
 Det är för övrigt rejält blåsigt i Visby idag.
.
 
 
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress