Tidaholms kommun

Onsdag förmiddag (dag 4)
Varje parti har som bekant sin dag - och igår var det Centerpartiets tur. Dagen avslutades i S:t Maria domkyrka, vilket det gör samtliga dagar. En oerhört pampig kyrka innanför Visbys murar. Väl inne i kyrkan hålls ett så kallat nikodemussamtal med partiernas partiledare och igår var det alltså Annie Lööfs tur. Ett nikodemussamtal beskrivs i Almedalsprogrammet som följande:
Inte debatt eller utfrågning utan öppet och ärligt om religionens möjliga roll för politiken och tvärtom, men även politikern som person får rum.
 
 S:t Marias domkyrka i Visby.
 
Ulf (C) som var i Almedalen även förra året har alltid talat gott om mötena i kyrkan - att det är lugnt och skönt och allmänt trevlig stämning. Man får en lite mer avspänd bild av såväl politiken som politikern i fråga. De pratade om Annies uppväxt i Småland, hennes fotbollskarriär och hur hon kom in i politiken. Jag måste säga att jag håller med Ulf. Jag avstod faktiskt Annies almedalstal för att gå och lyssna på det här istället. Ett oerhört trevligt sätt att avsluta dagen på. 
 
Annie Lööf (C) i samtal med representanter från Svenska kyrkan.
 
 
 
Besöket i kyrkan får även avsluta det här årets almedalsresa - för grupp ett. I eftermiddag byts vi av och grupp två tar vid. Då kommer kommunalråd Anna-Karin Skatt (S), kommunchef Eva Thelin, Hajrudin Abdihodzic (V), Lena Andersson (S), Mattias Ezelius (S) och Miranda Bergsten (kommunikatör) hit.
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress