Tidaholms kommun

Tisdag eftermiddag (dag 3)
Vi pratar testbäddar!
 
Efter lunch idag begav sig Malin ner till hamnen för att lyssna på ett seminarie om testbäddar. Ett seminarie som hölls inne på en färja. Såhär beskrevs evenemanget: 
De Svenska Industrikommunerna medverkar i arbetet för smart specialisering genom att skapa lokala testbäddar för att de industriella aktörerna snabbare ska klara att verifiera sina ideer för att utveckla industrin och vässa våra svenska industriella miljöer. Samarbete över myndighetsgränser krävs.
 
- Det var väldigt intressant! Extra roligt var det att vi har ett så pass lokalt exempel som Mariestad, som visade upp innovationer som de haft möjlighet att testa - deras ElectriVillage. Svenska elfordon på svensk elväg, säger Malin. 
 
 Mariestads representant presenterar ElectriVillage.
 
Även Nässjö fanns representerat. De visade upp planerna på sin nya stadsdel som helt skulle byggas i trä.
 
- Det känns bra när man ser att även de lite mindre kommunerna gör sånt här och syns på de stora arenorna. Både att de kommer till tals här i Almedalen - men såklart även att de gör arbetet på hemmaplan och för samhället framåt. 
 
 Malin Lundberg, näringslivschef. 
 
Det bjuds ofta på tilltugg på de olika seminarierna. Oftast blir det en kopp kaffe. Har man tur får man även en kaka. Den här gången var det något i hästväg! Arrangörerna hade dukat upp en fullstor buffé med italiensk touch som samtliga deltagare från seminariet fick ta del av. Malin passade självklart på!
 
 
Nöjd!
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress