Tidaholms kommun

Torsdag förmiddag (dag 5)

Första morgonen i Almedalen för oss bjöd på strålande sol. Vi hade alla planerat in seminarium med start kl. 8. Hajrudin och Mattias inledde morgonen med att lyssna till IF Metalls samtal om välfärd och tillväxt. Samtidigt lyssnade Lena, Eva och Anna-Karin till en analys av gårdagens tal av Magdalena Andersson och en intervju med Per Grankvist.

Anna-Karin och Eva träffade efter det Tidaholms egen riksdagsman Erik Ezelius som också finns på plats i Almedalen. Hajrudin och Lena gick då på ett seminarium arrangerat av Lärarförbundet och Sveriges elevkårer medan Mattias gick åt sitt håll.

Många programpunkter är relativt korta vilket gör att man kan hinna med mycket på en förmiddag. Alla representanter från Tidaholm planerar sina egna dagar och fyller dem med det som är mest intressant för just dem.

Per Grankvist, journalist och upphovsman till filterbubblan.se, talar om hur vi i allt högre utsträckning bara får ta del av en viss typ av material på internet och att urvalet baseras på tidigare visade preferenser.

Erik Ezelius finns också i Visby den här veckan.
 
 
 
Lena och Hajrudin på Lärarförbundets presentation av en undersökning om lärare och elevers arbetsmiljö. Undersökningen visar bland annat att lärarna upplever en högre arbetsbelastning idag än tidigare. ”Intressant att lyssna på. Resultaten de visar stämmer överrens med min uppfattning om situationen för lärare. Tyvärr är vi kvar i frågan. Jag skulle vilja ha fler tydliga förslag till lösningar.” – Hajrudin
 
 
 
Mattias och Hajrudin lyssnar till en paneldebatt om hur etablerade partier bemöter högerpopulismen i Norden. ”Intressanta tillbakablickar i historien och spännande jämförelser mellan länder. Frågan är vad som händer i framtiden? En viktig fråga att följa.” - Mattias
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress